• Divadelné predstavenie o chebíku
            • Divadelné predstavenie o chebíku

            • Do galérie Divadelné predstavenie o chebíku boli pridané fotografie.

               Dňa 23. októbra k nám zavítalo divadlo. Predstavenie sa volalo HOKI-POKI- Chlebík. Divadelníci zaujali všetkých... deti- od škôlkárov, cez školákov- až po učiteľov. Získali kontakt s divákom, výborným prejavom, humorom i ľubozvučnou slovenčinou, ale predovšetkým tým, že nás niečo naučili.

              Naučili nás to, čo vie každý, kto si vytrpel hlad:

              Prečo si máme vážiť chlieb a koľko práce to dá, kým sa k nám dostane na stôl.

              Áno, takýto umelci môžu kľudne vystúpiť i v televízii. Naše deti i učitelia ich odmenili úprimným potleskom a uznaním.  O úcte k chlebíku píše krásne i náš veľký spisovateľ- Milan Rúfus:

              Chlieb náš každodenný 

               

              Chlieb krájať...

              To nie je len tak.

              Chlieb nepriletí ako vták,

              jak cudzí holub do dvora.

               

              Na chlebík musíš poorať.

              A hodný svojho chleba žiť.

               

              Chlebík si treba zaslúžiť.

              Pluh točiť ako ťažký vlak.

               

              Chlieb krájať to nie je len tak.

              Poznáš raz, čo to znamená.

               

              Môj milý, chlieb je odmena.

               

              Preto sa modlíš

              a ja tiež:

              - chlieb chlieb každodenný daj nám dnes.

               

          • Úcta k starším
            • Úcta k starším

            • Do galérie Úcta k starším boli pridané fotografie.

              Okóber je mesiac úcty k starším. Ako vštepiť detom úctu. Je to ťažké, ale snažíme sa o to pri každej príležitosti i osobným správaním, vzorom, ale i besedami a podnecovaním k skutkom. Pevne veríme, že táto dôležitá vec sa nám za pomoci rodičov, kamarátov a obce ( akcia pre dôchodcov s kultúrnym programom) i podarí.

          • Drakiáda
            • Drakiáda

            • Do galérie Drakiáda boli pridané fotografie.

              Naše tohtoročné púsťanie šarkanov nie je iba o tých zakúpených. Sami sme skúšali výrobu a výtvarné spracovanie... a bádateľským spôsobom sme sa naučili oveľa viac, ako aj o konštrukciách, druhoch šarkanov, ale zažili sme i radosť z pohybu, pretože vietor nám moc nepomáhal. Zažili sme skvelé chvíle a radosť a hrdosť detí na svoje výtvory a to je nezabudnuteľné a krásne

          • Jesenná vzdelávacia a poznávacia vychádzka
            • Jesenná vzdelávacia a poznávacia vychádzka

            • Do galérie Jesenná vzdelávacia a poznávacia vychádzka boli pridané fotografie.

                    Krásne jesenné počasie nám vytvorilo príležitosť na inú formu vzdelávania, ktorá ale úzko súvisí s jednotlivými predmetmi ako prvouka, prírodoveda, telesná a športová výchova, vlastiveda atď. , ale nielen to. Je to príležitosť rozvinúť i prierezové témy štátneho vzdelávacieho programu, ako dopravná výchova, osobný a sociálny rozvoj, enviromentálna výchova, multikultúrna výchova, ochrana života a zdravia a atď.

                   Bola to príležitosť i na spoznanie Malej Hradnej, kde sme navštívili  kostol, dozvedeli sme sa od p. farára informácie z histórie a života kedysi... podarilo sa nám zastaviť i v miestnej škôlke, kde sme boli srdečne prijatí, poukazovali nám svoje priestory, pozdravili sme sa s ich škôlkármi, dokonca sme dostali cukríkový darček, za čo všetkým srdečne ďakujeme. Samozrejme, že toho bolo oveľa viac. Bol to krásny a podnetne strávený čas.

            • Prednáška RÚVZ so sídlom v Trenčíne- Zuby a prevencia zdravia

            •     Žiaci našej školy i škôlky boli priam uchvátení novými vedomosťami, ktoré sa dozvedeli o zuboch a o tom, prečo častokrát nemáme naše "perličky v ústach" v poriadku.

                  Prednáška nás i prekvapila. Zľakli sme sa zistenia, že kazenie zubov môže prejsť na nás i od blízkych a milovaných osôb, a že kazy sa môžu šíriť i ako infekčné choroby.

                   No darmo je...  Sme nepoučiteľní???- Na záver prednášky si niektorí žiaci tajne dali do úst cukríky. Zisťujeme, že nestačí iba vedomosť a strach, že niečo škodí a bude to bolieť...  Potrebné je i pestovať  sebaovládanie, vôľu a dobré zvyky, ktoré prinesú úžitok, radosť a to nie iba z krásneho chrupu.

            • Skúmanie podmienok klíčenia a rastu PDA

            • Do galérie Skúmanie podmienok klíčenia a rastu PDA boli pridané fotografie.

              Žiaci sa na PVO učia o semienkach a rastlinkách a sami vidia a skúmajú, čo potrebujú ku klíčeniu a rastu. Ano, bez dobrých podmienok to nebude. Ale žiaci vidia i to, že keď niektoré podmienky  nadstavíme rovnako, každé semienko inokedy vyklíči a v inom čase ukáže svoje krásy. I naše deti porebujú dobré podmienky na to, aby rástli, mocneli v láske a ume. Takže podmienky pre deti??? Odpovedzme si sami...

            • Didaktické hry

            • Do galérie Didaktické hry boli pridané fotografie.

              Dňa 26.9.2019 sa v konali Didaktické hry. Najskôr sme si vyskúšali našu pripravenosť na mimoriadne situácie a evakuáciu školy a potom sme vyrazili do terénu. Naši žiaci 1. - 4. ročníka nielenže  zdolali terén v blízkom okolí,  ale i preskúmali prírodnú časť tejto trasy smerom na Dubodiel, kde si vychutnali i oddychové činnosti. Splnili aktivity o ochrane zdravia aj prírody a unavení, plní zážitkov sa šťastlivo vrátili do školy.

            • Beseda o dažďových pralesoch a ohrozených druhoch zvierať

            • Dňa 18.9.2019 v našej škole prebehla veľmi zaujímavá akcia, ktorá sa venovala nielen ohrozeným druhom zvierat v Afrike , ich aktívnej ochrane, ale i súvislostiam v oblasti enviromentálnej výchovy, života na Zemi, nášho aktívneho života v domácom prostredí a iných globálnych problémov. Žiaci prejavovali aktivitu, zvedavosť a živý záujem o túto problematiku. Naša škola chce v podobných aktivitách pokračovať- a to i vo vlastnej réžii. Chceme sa vzdelávať a pestovať kultivovanosť a uvedomelosť v problémoch ochrany životného prostredia a nakladania s odpadom. Chceme žiť  s prírodou v symbióze a chrániť si jej poklady i pre ďalšie generácie tak, že každý jedinec bude vo svojom okolí konať múdro, s ohľadom na dobro svoje, dobro iných a v súlade s pravidlami prírody. 

            • Rodičovské združenie

            • Spoločné rodičovské združenie pre MŠ a ZŠ sa uskutoční v pondelok 16. septembra o 15:30h v budove školy. Po ňom- triedne RZ. Veľmi sa tešíme.

          • Rozvrh
            • Rozvrh

            • Pozrite si alebo vytlačte Váš aktuálny rozvrh. Rozvrh bol naposledy publikovaný: 5. 9. 2023
          • Používateľské kontá
            • Používateľské kontá

            • Je možné, že niektoré časti stránky uvidíte len po prihlásení. Ak ste Vaše heslo zabudli, prosím použite odkaz “Neviem prihlasovacie meno alebo heslo” a zadajte Váš email. Ak ste heslo zo školy ešte nedostali, prosím počkajte, kým škola systém rozbehne.