• NÁVRAT DETÍ MŠ A ŽIAKOV ZŠ od 8.2. 2021 k prezenčnej výučbe

            • Vážení rodičia,

              oznamujeme Vám, že od pondelka 8. 2. 2021 otvárame:

              • základnú školu, materskú školu, školskú jedáleň a školský klub detí,

               Podmienkou nástupu zamestnanca je negatívny test zamestnanca školy a Podmienkou nástupu žiaka a dieťaťa  je  negatívny test aspoň jedného zákonného zástupcu dieťa / žiaka (naši žiaci sa netestujú ani vtedy, ak majú 10 rokov) nie starší ako 7 dní (platnosť testu je 7 kalendárnych dní) alebo potvrdenie od lekára o prekonaní Covid-19 pred menej ako 3 mesiacmi. Treba sa pripraviť na to, že kým budeme v čiernej alebo bordovej farbe podľa COVID AUTOMATU, bude sa testovať pravidelne každý týždeň.

                  Je potrebné uviesť, že ak výsledky testovania neumožnia spustiť prezenčnú výučbu (vysoký počet infikovaných), bude sa pokračovať v dištančnej forme.

                   Otestovať sa môžete v sobotu 6. 2. 2021 v MOM Svinná v čase od 8.00 hod. do 14.00 hod. S prestávkou od 11.00 hod. do 12.00 hod. (Aj na Dubodieli sa bude testovať v Ne od 8:00- ale netreba sa na to spoliehať a radšej využiť testovanie na Svinnej). Je možné využiť aj iné, pre Vás výhodné testovacie miesto.

              Pred príchodom do ZŠ s MŠ rodič / žiak predloží „Vyhlásenie o bezinfekčnosti“ ( tlačivo ministerstvo pripravuje, bude zverejnené na stránke školy, ale bude sa dať zrejme vyplniť i bez papiera- elektroniky priamo na stránke školy).

                   Ak zákonný zástupca žiaka testovanie nepodstúpi, alebo nebude môcť vypísať spomínané vyhlásenie, dieťa/žiak sa nemôže vstúpiť do školy a zúčastniť prezenčnej formy vyučovania. Vymeškané hodiny žiakovi triedny učiteľ ospravedlní (5 dní), ale rodičovi nebude priznaná pandemická OČR. Pravidlo pre OČR rovnako  platí aj pre rodičov detí navštevujúcich MŠ.

                  Upozorňujeme rodičov žiakov ZŠ, že učitelia nedokážu plnohodnotne zabezpečiť súčasne prezenčné vyučovanie pre žiakov v škole a dištančné vzdelávanie pre žiakov doma. Preto zvážte Váš postup v otázkach vzdelávania dieťaťa.

               

                   Všetky deti MŠ a všetci žiaci školy, ktorí sa stravovali, sa považujú automaticky za prihlásených na stravovanie.

                   V prípade pozitívneho testu rodičov, alebo v prípade , že dieťa MŠ či žiaka ZŠ nedáte do školy, je nutné najneskôr do nedele 7. 2. 2021 do 18.00 hod. (výnimočne v kritickom prípade do 7:00h v Po ráno)- odhlásiť dieťa zo stravovania telefonicky na č.t. 902 300 506, inak mu bude strava zarátaná.

              ZŠ s MŠ na počas prevádzky riadi pokynmi COVID – školský semafor.

               

              V prípade otázok pre MŠ kontaktujte p. zástupkyňu pre MŠ a pre ZŠ kontaktujte riaditeľa školy (obvyklým spôsobom).

            • Zmeny v prázdninách na základe rozhodnutia ministra školstva

            • Pod textom zverejňujeme aj odkaz, v korom je manuál návratu do škôl v roku 2021. Je potrebné v ňom vyberať informácie, ktoré sa nás týkajú ( nie pre 2. stupeň a stredné školy). Nástup do školy by mal byť 11. januára 2020.

              Bližšie informácie, ak to bude nevyhnutné- dostanete tesne pred nástupom, sledujte našu webovú stránku školy.

              Rozhodnutie ministra z 11. 12. 2020

              Minister školstva, vedy, výskumu a športu podľa § 150 ods. 8 písm. c) zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov rozhoduje takto:

              1. Vianočné prázdniny sa v školskom roku 2020/2021 uskutočnia vo všetkých základných školách a stredných školách v termíne od 21. decembra 2020 do 8. januára 2021.
              1. V materských školách sa v termíne od 21. decembra 2020 do 8. januára 2021 prerušuje prevádzka, ak tak rozhodne zriaďovateľ podľa jeho možností a podmienok.
              1. Polročné prázdniny v termíne 1. februára 2021 sa neuskutočnia. Školské vyučovanie v druhom polroku školského roka sa začína 1. februára 2021 (pondelok).
              1. Mení rozhodnutie č. 2020/18259:3-A1810 takto:

              slová „č. 32/2020“ sa v celom texte rozhodnutia nahrádzajú slovami „č. 39/2020“. 

              Na výchovu a vzdelávanie v školách a školských zariadeniach sa primerane vzťahujú ustanovenia príslušných právnych predpisov a rozhodnutí, ak toto rozhodnutie neustanovuje inak.

              Odôvodnenie:

              Termíny školských prázdnin rozhodujúce pre organizáciu školského roka sa určujú vzhľadom na vývoj epidemiologickej situácie.  

            • Jeseň v ŠKD

            • Do galérie Jeseň v ŠKD boli pridané fotografie.

              Nastalo jesenné, sychravé počasie a aj zber ovocia a zeleniny.  V ŠKD  sme zasadli do lavíc  a tvorili. Deti 1. a 2. ročníka vyrobili hrušky  a jabĺčka  a deti 3. a 4.ročníka strapce hrozna. Je nám spolu dobre. Dúfajme, že nás vírusy obídu...

            • U S M E R N E N I A (aktualizácia 16. 9. 2020)

            • Pre školy a školské zariadenia od 16.9.2020

              Vypísané sú len dôležité zmeny.

               

              Zelená fáza:

              • V škole nie je žiaden podozrivý žiak, alebo zamestnanec.
              • V škole je jeden alebo viac detí alebo zamestnancov podozrivých z ochorenia na COVID-19 ale ani jeden žiak/zamestnanec nie je pozitívny.

               

              Žiaka alebo zamestnanca môže určiť ako podozrivého jedine miestne príslušný RÚVZ alebo všeobecný lekár.

               

              Zamestnanci:

              • Predkladajú po každom prerušení dochádzky do zamestnania v trvaní viac ako tri po sebe nasledujúce dni (vrátane víkendov a sviatkov) písomné vyhlásenie o tom, že zamestnanec neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie.
              • PZ/OZ majú odporučené nosiť rúško alebo ochranný štít pri výkone výchovno-vzdelávacieho procesu, v ostatných prípadoch nosia rúško alebo ochranný štít v súlade s aktuálnymi opatreniami ÚVZ SR.
              • V triedach zabezpečia časté vetranie.

               

              Zákonný zástupca:

              • Predkladá po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako tri po sebe nasledujúce dni (vrátane víkendov a sviatkov) písomné vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti. Pri prerušení viac ako päť pracovných (víkendy a sviatky sa nezapočítavajú) dní z dôvodu akéhokoľvek ochorenia predkladá potvrdenie o chorobe vydané všeobecným lekárom pre deti a dorast.

               

              Žiaci:

              • Nosia rúško všade vo vnútorných priestoroch základnej školy, okrem svojej triedy v interných priestoroch školy, kde prebieha výchovno-vzdelávací proces, ak nie je určené inak z nariadenia ÚVZ SR.

               

            • Didaktické hry

            • Do galérie Didaktické hry boli pridané fotografie.

              Dňa 14.9.2020 sa žiaci našej školy zúčastnili didaktických hier. Pobyt na čerstvom vzduchu deťom prospel a tešilo nás i to, že sme sa mohli vzdelávať i hrať priamo v prírode. Príjemná únava, pekné zážitky, zdieľanie sa so spolužiakmi a radosť z krásneho počasia... to si všetko odnášame vo svojich srdiečkach z vydarenej akcie.

          • Príprava a začiatok nového školského roka 2020/2021
            • Príprava a začiatok nového školského roka 2020/2021

            • Do galérie Príprava a začiatok nového školského roka 2020/2021 boli pridané fotografie.

                   Začali sme dobre, ale príprava bola náročná a to hlavne kvôli neustále sa meniacim nariadeniam a povinnostiam súvisiacich s "KORONA vírusom".  Na otvorení sa zúčastnili pán zastupujúci starosta Ing. Pavol Ježík i predseda rady školy p. Emil Lobotka. Spolupráca s obcou i s radou školy je zatiaľ na výbonej úrovni. Obec chápe problémy školy, aktívne sa podiela na riešeniach a pomoci a my dúfame, že to bude tak i naďalej. V I. triede (oranžovej :)) sa cez prázdniny menila podlaha a chystáme sa i na nové zvončeky, otváranie dverí a ďalšie vylepšovania... No samozrejme že to chce "trocha času".

                 Skutočne sme sa potešili našim prvákom (je ich 12) a spomenuli sme si i na tých, ktorí k nám chodili a odišli na vyšší typ školy. No osobitne sme sa zaradovali  žiakom z Malej Hradnej, pretože s Malou Hradnou má naša obec spoločné korene a spojiť sa v jednej škole znamená priateľstvo a rast pre oboch ( samozrejme- ak sa nebudeme chovať egoisticky a povýšenecky). Veď vzdelanie má slúžiť na zlepšenie života nielen svojho, ale i života druhých. Malo by zanechať svoju komunitu a svet lepším miestom, ako v minulosti. (Parafrázujem- Marián Wright Edelman).

              Na úvod školského roka pridáme ešte pár citátov na premýšľanie:

              Páči sa nám citát Diogenesa zo Synópé:

              Vzdelanie prináša mladým ľudom umiernenosť,

                                           starým útechu,

                                           chudobným bohatstvo

                                           a bohatým ozdobu.

              No je treba mať na pamäti i tento výrok Leonarda da Vinciho:

                                         Chváľ viac dobrý charakter bez vzdelania,

                                   ako vzdelanie bez charakteru.

              C.S. Levis to zdôvodnil takto:

                                         Vzdelanie bez hodnôt, hoci može byť užitočné, 

                                   skôr z človeka urobí chytrého DIABLA.

              Tak sa všetci vzdelávajme, ale chráňme si i vďačnosť a dobré, ochotne pomáhajúce-  srdce.

                                                                    

            • K nástupu do školy 2. 9. 2020

            • Keďže situácia s pandémiou sa nezlepšuje, buďme opatrní, aby nás nezavreli. My sa učiť chceme!!!

              Informácie k začiatku školského roka a súvislosti s pandémiou

              Vážení rodičia školákov,

              (Tento text i s prílohami sme posielali rodičom i mailom. Prílohy sú prístupné po kliknutí na odkaz dole v tomto texte)

              dovoľte nám, aby sme Vás informovali o vzdelávaní v škole, MŠ, stravovaní Vašich detí  a o pobyte v školskom klube detí i ďalších organizačných skutočnostiach od 1.9.2020.

                    Pri príchode dňa – 2.9.2020 - pri nástupe dieťaťa do školy, alebo škôlky Vás prosíme o doručenie vyplneného a podpísaného zdravotného dotazníka s vyhlásením pred začiatkom školského roka. Pri nástupe ho odovzdajte dozoru pri rannom filtrovaní  a meraní teploty, alebo poverenému nepedagogickému pracovníkovi.

               

              Začiatok školského roka bude 2. septembra 2020 o 8:00 hod.-  pred budovou školy v rúškach. Organizačne to pripravíme tak, aby boli dodržané všetky hygienické opatrenia. 

                    Počas roka po každom prerušení dochádzky v trvaní viac ako tri dni musíte predložiť písomné vyhlásenie o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie Ten je tiež v prílohe tohto oznámenia i na www stránke školy (ako príloha 4).

              ·         Žiaci a deti  budú vstupovať do budovy školy v rúškach v 2 metrových odstupoch

              ·         V bežnej prevádzke bude obvyklý vstup žiakov ZŠ do školy v čase od 7:30  hod. do 7:45 hod. Odporúčame, aby najskôr, ak je to možné, prišli do školy žiaci druhej triedy od 7:30 až 7:40 hod. (3. a 4. ročník)  a potom žiaci I. triedy (1. a 2. ročník,  žiaci z Malej Hradnej po príchode autobusu)  v čase od 7:40 do 7:45  hod. Do materskej škôlky odporúčame vodiť deti v čase od 6:45 do 7:30 a potom prípadne až 7: 50 hod. do 8:05 hod.

              ·         pri vstupe sa uskutoční ranný filter predbežne do 15.9. 2020– meranie teploty a dezinfekcia rúk

               / rodič počká pred budovou školy, kým dieťa prejde filtrom, prosíme, aby ste aj Vy dodržiavali medzi sebou odstupy/

              ·         žiaci sa prezujú a následne vstupujú do svojich tried v rúškach. V triede si môžu rúško odložiť do mikroténového vrecka / rúška 2 ks dávajú rodičia zabalené + hygienické vreckovky/

              ·         Zákonný zástupca zabezpečí pre svoje dieťa každý deň dve rúška (aj pre deti z MŠ do 15.9. majú odporúčané nosiť) (jedno náhradné, musí mať pri sebe v prípade potreby) a papierové jednorazové vreckovky.

              ·         vyučovanie bude prebiehať podľa schváleného rozvrhu /je reálne možné, že vzniknú malé organizačné odchýlky kvôli stravovaniu žiakov/

              ·         v spoločných priestoroch školy žiaci vždy používajú rúško

              ·         obed ZŠ pre I. triedu je o 12:15 hod.  pre II. triedu je po naobedovaní prvej skupiny a dezinfekcii približne 12:45 ( Presnú organizáciu sa dozviete po nástupe do školy) Žiaci, ktorí nechodia do ŠKD, ani na obed odchádzajú hneď po vyučovaní domov- v rúškach atď. /. MŠ ide podľa svojho obvyklého režimu.

              ·         Zákonný zástupca zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode a pri odchode žiaka zo základnej školy, materskej školy,  školského klubu detí (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk v zmysle aktuálnych opatrení ÚVZ SR).

              ·         Zákonný zástupca je povinný dodržiavať pokyny riaditeľa školy, ktoré upravujú podmienky prevádzky konkrétnej základnej školy, MŠ a školského klubu detí na školský rok 2020/2021.

              ·         V prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, Zákonný zástupca bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľa školy. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je dieťa zo školskej dochádzky vylúčené.

              ·         Deti do MŠ odovzdajte zamestnancovi MŠ

              ·         Oznam Zákonným zástupcom, ktorý bude i na dverách školy.

              Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest), ako aj inej infekčnej choroby, nesmie vstúpiť do priestorov školy. Pri výskyte týchto príznakov je potrebné telefonicky kontaktovať všeobecného lekára pre deti a dorast. V prípade, že zdravotný stav nevyžaduje komunikáciu s lekárom, pri opätovnom nástupe žiaka do školy sa žiak preukáže prehlásením o bezinfekčnosti podpísaným zákonným zástupcom.

              ·         Pri podozrení na ochorenie žiaka/pracovníka prvý kontakt rodiča/pracovníka (nie riaditeľa) so všeobecným lekárom len telefonicky!!! Škola, rodič, pracovník školy nekontaktuje RÚVZ.

               Prosíme Vás  i o to, aby ste doniesli kopírovanú kartičku poistenca žiaka (kto nemá možnosť, požiada o to v škole), prípadne aj  potvrdenie o  zdravotných problémoch žiaka, pre ktoré má mať dáke úľavy (napr. oslobodenie od  telesnej a športovej výchovy), alebo sú hrozbou v určitých situáciách (alergie, problémy so srdiečkom, a pod.)

               

              Prílohy, ktoré je potrebné doniesť vypísané (podľa možností )v prvý deň

              Viď prílohy:

              1.       Príloha 3 Zdravotný dotazníka s vyhlásením pred začiatkom školského roka....platí pre rodičov ZŠ aj MŠ. Odkaz na stiahnutie TU:

              Zdravotný dotazník s vyhlásením rodiča na začiatku školského roka

              2.       Príloha prihláška ŠKD pre žiakov ZŠ.

              Odkaz na stiahnutie TU:

              Zápisný lístok ŠKD 2020_2021

              3.       Príloha prihláška ŠJ pre žiakov ZŠ.

              Odkaz na stiahnutie TU:

              Strava zápisný lístok škôlkári bez predškolákov

              Strava zápisný lístok predškoláci

              Strava zápisný lístok školáci

              Strava zápisný lístok zamestnanci

              4.       Vypísaný Dokument o ochrane osobných údajov. Ten sa týka hlavne prvákov a nových škôlkarov. Tí čo ho už dali minulý rok nemusia počas celého štúdia.

              Odkaz na stiahnutie TU:

              Súhlas so spracovaním OSOBNÉ ÚDAJE

               Ďalšie prílohy pre prieskum, aby sme boli pre Vás dobrá škola

              5.       Dotazník : Návrh, aký krúžok by ste privítali pre vaše dieťa v našej ZŠ, aké akcie by ste navrhovali, aký pitný režim. Odkaz na stiahnutie TU:

              Dotazník krúžkov a akcií 2020_2021

              6.       Dotazník elektronickej a inej komunikácie (ZŠ) a komunikácie so ZŠ a učiteľmi a pedagogickými zamestnancami (najlepšie všetci rodičia). To sa týka iba tých, ktorí škole ešte neudelili, aby sme mohli pracovať s fotkami z akcií a podobne.

               Odkaz na stiahnutie TU:

              Dotazník komunikácie a elektroniky 2020_2021

               

              Informačné prílohy, ktoré slúžia na prístup k informáciám Netlačiť! (prílohu 4 podľa potreby v budúcnosti) 

              Semafor ZŠ a MŠ ( informácia o fázach podľa stavu podozrivých osôb a ďalšom postupe) .

               Odkaz na stiahnutie TU:

              Postup školy v prípade podozrivých a fázy

              Postup materskej školy v prípade podozrivých a fázy školy) 

                Príloha 4 (to je vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti a to je potrebné iba vtedy, keby chýbalo dieťa viac ako  3  dni a opätovne by sa chcelo vrátiť do školy.

               Odkaz na stiahnutie TU:

              Vyhlásenie zákonného zástupcu po 3 dňoch, čo dieťa nebolo v škole

               

              Ďakujeme za pochopenie

               

               

              Ing. Milan Moravčík 

              riaditeľ školy

               

            • Návrat do školy od 1. 6. 2020 je blízko

            •      Je potrebné sa dobre pripraviť na príchod do školy. Netýka sa to iba vedomostí, ale i  hľadiska hrozieb a zachovania zdravia.

                   Do školy a MŠ môžu ísť iba zdravé deti. Doležité je i prostredie doma, v škole a styk žiaka s blízkymi, aby si neboli  navzájom hrozbou. Prosím rodičov o sledovanie pokynov na stránke "Úradu verejného zdravotníctva" i naše. Zatiaľ je potrebné stiahnuť si tlačivá, ktoré je potrebné odovzdať pri prvom nástupe do školy. V sekcii "tlačivá..." sú dokumenty, ktoré je potrebné si stiahnuť a odovzdať vypísané pri nástupe, ak isto viete, že nástup do školy a škôlky je možný a nie je hrozbou. Sú pre zamestnancov i rodičov MŠ i ZŠ.

          • Deň MATIEK, deň ÚCTY
            • Deň MATIEK, deň ÚCTY

            • Všetko najlepšie Vám, matky.

                  Od Vás predovšetkým zavisí budúcnosť. Buďte dobré matky, vychovajte dobré deti, riaďte sa podľa dobrého vzoru. Je to hlavne na Vás.
                  Spoločne ďakujme. Živým i zosnulým matkám, veď každý človek na tomto svete prišiel z matky a po jej utrpení bol sprevádzaný i jej životom. 

                   Ja ďakujem svojej matke, svokre za manželku a svojej manželke ako matke našich detí, ale i matkám dobre vychovaných a statočných ľudí, ďakujem i matkám, ktoré odovzdali poklad najcennejší - vieru a lásku Ježiša Krista.

            • Zápis do prvého ročníka

            • Zápis do 1. ročníka školského roka 2020/2021

              Zápis prebehol výborne. Ďakujeme rodičom za disciplínu, vzorné plnenie pokynov a bezpečnostných požiadaviek. Takáto kultivovanosť zo strany rodičov nás veľmi teší, pretože práve oni sú žiakom dobrým príkladom. 

            • Usmernenie k zápisu

            • Je dobré, keby ste k zápisu poslali (alebo predložili)

              • 20 euro (prvácky balíček),
              • kópie rodného listu dieťaťa (príp. originál),
              • občiansky preukaz rodiča
              • a ak máte i ostatné podklady pre zápis.

              Ak ich nemáte, nebudeme ich vyžadovať teraz, ale neskôr. Viď text usmernenia pod obrázkom a text v závere- rozhodnutia o prijatí.

              Usmernenie k zápisu detí na plnenie povinnej školskej dochádzky v čase mimoriadneho prerušenia školského vyučovania (Ministerstvo školstva)

                   Zápisy na plnenie povinnej školskej dochádzky v základných školách na školský rok 2020/2021 sa uskutočnia od 15. apríla 2020 do 30. apríla 2020. Konkrétne termíny zápisov určí zriaďovateľ s tým, že zápisy budú školy organizovať bez osobnej prítomnosti detí. Odporúča sa komunikácia elektronickou formou, ak to technické podmienky umožňujú, prípadne iným spôsobom v závislosti od priestorových možností konkrétnej základnej školy s dôrazom na dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení.

                   Podľa § 20 ods. 4 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „školský zákon“) základná škola vyžaduje pri zápise dieťaťa na plnenie povinnej školskej dochádzky osobné údaje podľa § 11 ods. 6 písm. a) prvého až šiesteho bodu a písm. b).  Zápis je možné uskutočniť niekoľkými spôsobmi alebo ich kombináciou:

              Zápis prostredníctvom formulára

                   Školy už v súčasnej dobe využívajú formuláre (napr. asc agenda, e-škola) alebo majú zverejnené svoje formuláre na poskytovanie údajov potrebných na zápis dieťaťa do prvého ročníka na svojich webových sídlach. Zákonní zástupcovia môžu použiť formulár školy, na ktorú zapisujú dieťa. Ak nie je zverejnený, použijú formulár (v prílohe), a odošlú ho základnej škole (mail, pošta, schránka školy).

              Zápis papierovou formou

                   Ak zákonný zástupca nemá možnosť elektronicky komunikovať so školou, môže si vyzdvihnúť formulár osobne.

              • +421 0326487427

              Po vyplnení a podpísaní zákonným zástupcom ho doručí do školy podľa pokynu riaditeľa školy. Všetky kontakty so školou sa uskutočnia, čo najbezpečnejším spôsobom s dôrazom na dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení.

              Zápis elektronickou formou

                   Zákonný zástupca môže základnej škole poskytnúť osobné údaje potrebné pre zápis prostredníctvom elektronického podania doručeného do elektronickej schránky základnej školy alebo prostredníctvom elektronického dokumentu, ktorý je autorizovaný kvalifikovaným elektronickým podpisom.

              Zápis dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami

                   Zákonný zástupca dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami doloží vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie najneskôr do štyroch týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania.

              Odklad začiatku plnenia povinnej školskej dochádzky

                   Ak zákonný zástupca požiada o odklad začiatku plnenia povinnej školskej dochádzky, súčasti žiadosti zákonného zástupcu, ktorými sú odporučenie všeobecného lekára pre deti a dorast a odporučenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie sa nebudú pri zápise vyžadovať, ale zákonný zástupca ich doručí dodatočne, najneskôr do štyroch týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania.

              Výnimočné prijatie dieťaťa na plnenie povinnej školskej dochádzky (Predčasné zaškolenie päťročných detí)

                   Ak zákonný zástupca požiada o to, aby bolo na plnenie povinnej školskej dochádzky výnimočne prijaté dieťa, ktoré nedovŕšilo šiesty rok veku, súčasti žiadosti zákonného zástupcu, ktorými sú súhlasné vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a súhlasné vyjadrenie všeobecného lekára pre deti a dorast sa nebudú vyžadovať, ale zákonný zástupca ich doručí dodatočne, do štyroch týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania.

              Overenie údajov poskytnutých zákonnými zástupcami

                   Základná škola podľa školského zákona vyžaduje pri zápise dieťaťa na plnenie povinnej školskej dochádzky osobné údaje o deťoch a o identifikácii zákonných zástupcov dieťaťa. Overenie údajov poskytnutých zákonnými zástupcami sa uskutoční do dvoch týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania.

              Rozhodnutie o prijatí

                   V prípade, ak má riaditeľ školy k dispozícii všetky požadované dokumenty, rozhodne o prijatí dieťaťa do 30. júna 2020. V prípade, ak nemá riaditeľ školy k dispozícii všetky požadované dokumenty, rozhodne o prijatí dieťaťa najneskôr do šiestich týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania. Následne zašle zoznam detí prijatých na plnenie povinnej školskej dochádzky obci, v ktorej majú trvalý pobyt.

            • Zápis do 1. ročníka základnej školy a zápis do materskej školy

            • Čítajte nové "usmernenia k zápisu"- v novinkách. Sme za to, aby rodič osobne zapísal dieťa , ale nie je to podmienka. Dá sa to urobiť i pohodlia domova. Termín zápisu do prvého ročníka základnej školy je 24. apríla od 11:00 hod. do 16:30 hod.  

              Termín zápisu do MŠ ostáva 5. mája od 9:00 hod. do 11:00 hod. Do MŠ tiež existuje elektronická prihláška v sekcii "Materská škola". Viď pokyny v novinkách.

              Zápis sa bude konať bez detí!