• Otvorenie školy

            • Na základe informácie z RÚVZ otvoríme školu v stredu 5. mája 2021. 

              Pozor, zmena. Požadujeme od rodiča- vyhlásenie o bezinfekčnosti...(Test nie je potrebný dokladať. Vykonanie testu je ale poctivý prístup od rodiča ku kolektívnej ochrane po karanténe v našej škole.)- Vyhlásenie rodiča je najlepšie vykonať elektronicky a včas (Tn_aktuálne bordová farba). Do školy a škôlky posielajte iba zdravé a bezinfekčné deti. Pri neúčasti v škole, škôlke viac ako 3 dni po sebe (napr. Pia, So, Ne ) je potrebné vždy dávať zodpovedne čestné prehlásenie rodiča o bezinfekčnosti. Ostatné organizačné veci platia ako  pred karanténou.

              Tešíme sa, že sa stretneme a budeme konečne v osobnom kontakte.

              Bližšie info získate kliknutím pod obrázkom


            • Pozor!!! Dve dôležité informácie.

            • Jedna sa týka zápisu do materskej školy

              Druhá je oznam k testovaniu detí

              1. ZMENA ZÁPISU DO MŠ a sprístupnenie tlačív k zápisu
              Zápis detí do MŠ sa uskutoční  v dňoch 5- 6.mája 2021 v čase od 9.00 -
              15.30. hod. v budove ZŠ s MŠ Veľká Hradná . Zápis bude bez prítomnosti
              detí.
              Všetky veci k zápisu do MŠ - informácie a podmienky zápisu, vrátane vypisovania elektronickej prihlášky i ostatných tlačív, ktoré sa dajú stiahnuť-  nájdete v sekcii:    "Materská škola"

              2. Dôležitý oznam

              Pretože sa vyskytla pozitivita medzi deťmi, ktoré boli na teste počas našej karantény, dôrazne odporúčam otestovať všetky deti, ktoré sa ešte testovania nezúčastnili. Je na nás- aby sa vírus ďalej nešíril. Buďme k sebe ohľaduplní a zodpovední.

            • Od stredy 21. 4. 2021 sme v karanténe a škola je zatvorená! Od štvrtka 22.apríla 2021 prechádzame na dištančné vzdelávanie.

            • Karanténa sa týka celej školy, dištančné vyučovanie iba prvého stupňa ZŠ.

                   Podľa ROZHODNUTIA RÚVZ Tn má naša škola aj s materskou školou ZÁKAZ PREVÁDZKY- od 21.4. do odvolania.

                   Všetci žiaci a zamestnanci sú v povinnej karanténe. Osoby sú povinné dodržiavať zaslané opatrenia RÚVZ a izolácie (viď. odkazy pod obrázkom).

                ( Rodičia a rodinní príslušníci žiakov a zamestnancov v karanténe nie sú.) Povinnosť karantény sa nevzťahuje na osoby, ktoré v uplynulých 90 dňoch prekonali ochorenie Covid – 19, alebo karanténa neplatí pre tých, krorí neboli v kontakte  so školou, ani so zamestnancami a žiakmi. Karanténa platí i pre zaočkovaných!  U zaočkovaných platí to, že ak majú na 8. deň negatívny PCR test- karanténa pre nich končí.

                   Deti nemusia ísť na PCR test, je to na dobrovoľnosti rodičov, ale karanténu 14 dní treba bezpodmienečne dodržať! Izolačné opatrenia je potrebné- pre ostatných (nezaočkovaných)- dodržať aj napriek negatívnemi testu!!! 

               

              Zatiaľ prikladáme informácie pre rodičov MŠ a druhé pre rodičov ZŠ, kde sú aj pokyny pre ich správanie a konanie kvôli covidu- z RÚVZ Tn. 

            • Pokyny k zápisu do prvého ročníka dňa 13. 4. 2021

            • Zápis bude bez detí- iba za osobnej  prítomnosti rodičov.

                    Začiatok zápisu a vstupu rodičov do budovy od 15:30, zápis trvá  do 18:30. Pri vstupe do budovy ( VÁS budeme navigovať)- sa musí vyplniť čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti,  rodič musí mať test nie starší, ako 7 dní a rešpektovať pokyny na vstupe.

                   Rodič prinesie rodný list dieťaťa, OP, 20,- euro, prípadne i ďaľšie  podklady k zápisu. Ostatné v prípade potreby vysvetlíme, dohodneme  a zariadime na mieste . Kto nemôže prísť dnes osobne a chce dieťa zapísať, nech nás kontaktuje telefonicky. V prípade potreby, prípadne otázok- volajte 032 6487427. 

              Ďakujeme za dôveru

            • Konečne sa môžeme potešiť... Ideme do školy.

            •       Riaditeľ ZŠ s MŠ Veľká Hradná oznamuje rodičom detí z MŠ a rodičom žiakov 1. stupňa, že na základe vyhlášky č. 152  -Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Trenčíne z 31.3.2021 - sa rušia opatrenia, ktoré boli  nastavené v našom okrese pre školy pre kritickú situáciu a ktoré neumožňovali prezenčné vyučovanie.

                   Do našej školy a materskej školy môžu nastúpiť deti a žiaci už po prázdninách od 07.04.2021(streda). Podmienkou  je aby sa rodič zaviazal a preukázal v ČESTNOM VYHLÁSENÍ O BEZINFEKČNOSTI, že je držiteľom   negatívneho testu na COVID-19 nie starsím ako 7 dní. Buď to vykoná elektronicky, alebo najneskôr pri nástupe odovzdá  pri hlavnom vchode pri vstupe do budovy.

                      Čestné vyhlásenie s negatívnym testom platí i pre zamestnancov školy.

                    S dôsledkami neetického a ohrozujúceho správania boli oboznámení už pri nástupe vo februári. Buďme všetci zodpovední a konajme múdro.

              Ostatné podrobnosti ako vo februári pri nástupe do školy

            • Zápis do materskej školy  na školský rok 2021/2022

            • Riaditeľ ZŠ s MŠ Veľká Hradná  oznamuje, že zápis detí do materskej školy na školský rok 2021/22 sa uskutoční v dňoch

              3.5.2021    v čase od 8:30 hod do 11:30 hod.

              4.5.2021    v čase od 8:30 hod. do 11:30 hod.

              Miesto konania zápisu: Materská škola Veľká Hradná

              Bližšie informácie- ohľadne  podávania žiadostí, podmienok prijatia a potrebných dokumentov zverejníme  dodatočne- podľa vývoja epidemiologickej situácie.

            • Naša škola ostáva zatvorená i od 8.3.2021

            • Na základe vyhlášky RÚVZ Tn od 8.3.2021 ostáva naša škola zatvorená. Zákaz platí  pre školu i pre materskú škôlku.

                                                102 VYHLÁŠKA Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Trenčíne,

              ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia pre okresy Trenčín, Nové Mesto nad Váhom, Bánovce nad Bebravou Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Trenčíne ako príslušný orgán štátnej správy na úseku verejného zdravotníctva podľa § 6 ods. 3 písm. e), § 48 ods. 4 písm. e) § 59b zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „zákon č. 355/2007 Z. z.“) z dôvodu pandémie ochorenia COVID-19 ustanovuje:

              § 1 (1) Podľa ustanovenia § 48 ods. 4 písm. e) zákona č. 355/2007 Z. z. sa zakazuje všetkým zriaďovateľom a riaditeľom škôl a školských zariadení v okresoch Trenčín, Nové Mesto nad Váhom, Bánovce nad Bebravou prezenčnou výučbou prevádzkovať zariadenia definované v § 24 ods. 1 písm. a), b), c), d) zákona č. 355/2007 Z. z., a to: materské školy, základné školy, špeciálne základné školy, stredné školy, zariadenia starostlivosti o deti do troch rokov veku dieťaťa, základné umelecké školy, zariadenia, ktoré majú oprávnenie uskutočňovať výchovu a vzdelávanie, prevádzkarne, v ktorých sa prevádzkuje živnosť starostlivosti o deti do šesť rokov veku dieťaťa, prevádzkarne, v ktorých sa prevádzkuje živnosť výchovy a mimoškolského vzdelávania detí a mládeže.

               § 3 Účinnosť Táto vyhláška nadobúda účinnosť 8. marca 2021

            • Od 1. 3. 2021 (pondelok) je naša škola zatvorená do odvolania

            • Na základe VYHLÁŠKY 87 Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Trenčíne, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia pre okresy Trenčín, Nové Mesto nad Váhom, Bánovce nad Bebravou, Myjava zatvárame školu a prechádzame opäť na dištančné vzdelávanie. 

              Podľa tejto vyhlášky:

              § 1
              (1) Podľa ustanovenia § 48 ods. 4 písm. e) zákona č. 355/2007 Z. z. sa zakazuje všetkým zriaďovateľom a riaditeľom škôl a školských zariadení v okresoch Trenčín, Nové Mesto nad Váhom, Bánovce nad Bebravou, Myjava prezenčnou výučbou prevádzkovať zariadenia definované v § 24 ods. 1 písm. a), b), c), d) zákona č. 355/2007 Z. z., a to: materské školy, základné školy, špeciálne základné školy, stredné školy, zariadenia starostlivosti o deti do troch rokov veku dieťaťa, základné umelecké školy, zariadenia, ktoré majú oprávnenie uskutočňovať výchovu a vzdelávanie, prevádzkarne, v ktorých sa prevádzkuje živnosť starostlivosti o deti do šesť rokov veku dieťaťa, prevádzkarne, v ktorých sa prevádzkuje živnosť výchovy a mimoškolského vzdelávania detí a mládeže.

              Dodržujte opatrenia a chránte si zdravie. Už zomierajú i mladí ľudia. Nepodceňujte nebezpečenstvo iba preto, že nie je vidiťeľné očami. Tešíme sa znova na otvorenie školy. Vaše- naše deti sú skvelé...

            • Nástup do školy od 22. 2. 2021

            • Nástup do školy od 22_2_2021 

                   Krízový štáb obce rozhodol o otvorení našej školy i pri nepriaznivej situácii, riziku a epidémie v okrese. Ako podmienka sú platné antigénové alebo PCR testy na vyšetrenie oboch zákonných zástupcov, alebo potvrdenie o prekovaní COVID 19 a už známe čestné prehásenie zákonného zástupcu, ktoré je  možné vyplniť i elektronicky na našej stránke i s priložením kópie o teste.. a šetriť tak papier.

                   Pokiaľ máte informáciu  o akomkoľvek ohrození zvážte prítomnosť svojho dieťaťa v škole a školskom zariadení a nevystavujte riziku akékoľvek dieťa a ani zamestnancov školy. Môže to mať devastačné následky, alebo dokonca smrť. Majte to na pamäti a nepodceňujte to!!!!

                   Deti ktoré nenastúpia do školy po rozhodnutí rodičov a oznámení vedeniu školy budú ospravedlnené.

                   Podľa predbežnej informácie berte zároveň na vedomie i to, že škôlka môže byť v štvrtok poobede , alebo v piatok z dôvodu očkovania zatvorená. Bližšie informácie dáme v priebehu týždňa.

            • Opäť v škole

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Opäť v škole.

                   I keď sme sa konečne stretli v škole a veľmi sa tešíme z toho, že sme spolu, nie je to stále ružové. Všetci cítime, že v roku 2021 je zatiaľ situácia veľmi krehká.

                   Musíme sa pripraviť na všetky alternatívy vývoja a boja o dobré vzdelanie našich detí. Prváci sa oboznamovali s programom Včielka, ktorý je výborný pre rozvoj čitateľskej gramotnosti. Chceme podporiť výučbu našich žiakovi i na  na diaľku. Nie je to ale program  iba pre prvákov :) . Vedzte, že to dobrý nástroj i pre piatakov. 

                 Tak, dosť bolo rozprávania, poďme na to...