• E-shop na produkty s našim LOGOM

            • Radostne Vám oznamujeme, že:

                 Na hlavnej stránke sa Vám po 6 sekundách - na ktorých je úvodný obrázok s prehliadkou našej školy - zobrazí ďalší, na ktorom je  e- shop s odkazom na jeho otvorenie. Po kliknití naň sa zobrazia výrobky a aj  spôsob, akým môžete postupovať, ak chcete nejaký konkrétny produkt.

               

              Alebo jednoducho - kliknite iba na tento odkaz pod textom:

            • Krajské kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín - aj s našou účasťou

            •      Dňa 22.4.2024 na krajskom kole súťaže Hviezdoslavov Kubín v Bzinciach pod Javorinou - rodisku Ľudmily Podjavorinskej -našej škole Amelinka Peťkovská v tvrdej konkurencii vybojovala prenádherné 3. miesto. Srdečne blahoželáme a prajeme mnoho ďalších úspechov.

                  Vďaka samozrejme patrí aj tým, bez ktorých by to nedokázala a stoja iba  skromne v tieni jej úspechu... Nech sú nám vzorom.

                   Za takýmto vynikajúcim umiestnením je samozrejme aj mnoho driny, bolesti z odriekania a úsilia, ktoré sa stalo sladkým a motivujúcim aj pre iné talenty, ktoré tu máme. Pevne veríme, že sa prebudia,  budú na sebe tvrdo pracovať a presadia sa..

            • Exkurzia knižnica Trenčín

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia knižnica Trenčín.

              Dňa 19. 4. 2024 sme sa vybrali na exkurziu do Knižnice Michala Rešetku v Trenčíne.

              Už pri vchodových dverách nás s úsmevom na tvári vítala milá teta knihovníčka.

              Z jej zaujímavého rozprávania sme sa dozvedeli o vzniku knižnice, o oddeleniach knižnice, o zaradení kníh, o možnosti požičať si nejakú knihu, i to, koľko kníh sa v tejto knižnici nachádza (viac než 40 000).

              V rozprávaní neobišla ani Mateja Hrebendu, na počesť ktorého bol mesiac marec vyhlásený ako Mesiac knihy. Dávala nám mnoho otázok, na ktoré sme vedeli odpovedať, za čo nás viackrát veľmi chválila, že: „Takú múdru skupinu som tu ešte nemala“.

              Nakoniec nás pustila do tajnej miestnosti, kde sme sa pohodlne usadili. Tu nám prečítala úryvok z jednej knihy, ktorá hovorí o potrebe starať sa o životné prostredie. Túto tému si pre nás pripravila preto, lebo pondelok – 22. 4. – bude Deň Zeme. Po diskusii o texte sme mali aktivitu spojenú s určovaním, za aký čas sa v prírode rozložia rozličné druhy odpadu a prečo sa odpad triedi.

              Za odborný výklad veľmi dobre pripravený i za príjemné prostredie a obohacujúce chvíle veľmi pekne ďakujeme. Bolo to pre nás povzbudením do ďalšieho obdobia ešte viac čítať, vzdelávať sa a starať sa o svoje životné prostredie.

            • Škola v prírode 2024

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Škola v prírode 2024.

                   Mimoriadne vydarená akcia, čo mala všetko. Výborné počasie, dobrú stravu, ubytovanie, prostredie, krásnu prírodu, bohatý a krásne naplnený program, výborných ľudí, ktorí ho viedli a v neposlednom rade spokojné, radostné a šťastné deti, z ktorých niektoré veru i plakali, keď odchádzali. Čo viac si môžeme želať?

                  Veľké ďakujeme.