• Srdce pútnika, pieta, úcta

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Srdce pútnika, pieta, úcta.

                   Áno. Úctu máme nielen k vlastným predkom, čo je samozrejmé a prvé. Ale učíme sa úcte k všetkým (aj zosnulým), a spomíname si i tých, ktorí prispeli k spoločnému dobru, k láske, k lepšiemu životu nás osobne, ale aj nás všetkých. Niekto postavil dom v ktorom bývame, školu, využívame vodovod, potrubie na plyn, chlebík, cesty, televízor, vysielač... 

                   My na svojej ceste sa ešte len pripravujeme na to, aby sme prinášali ovocie, ale chceme byť prospešní i pre iných a tak nájsť svoje šťastie.

                   Spoločenstvo a um robí život jednotlivca znesiteľnejším a ľahším a k tomu prispeli aj tí, ktorí už tu nie sú. Česť ich pamiatke. Česť aj šedinám - ktoré ešte nosia na hlave ako ozdobu starší ľudia. Vieme a nezabúdame. Ďakujeme.

            • Prváci, ich aklimatizácia a spolužitie so štvrtákmi

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Prváci, ich aklimatizácia a spolužitie so štvrtákmi.

                  Sme veľmi radi tomu, ako sa rýchlo aklimatizovali naši prváci a ako si rozumejú so svojimi staršími spolužiakmi. Vyzerá to, že budú opäť v našej škole šikovníci, ktorí nás niekedy fakt príjemne udivujú. Majú pestrú činnosť, ktorá prispieva k rozvoju ich osobností, rastu sociálnych zručností, ale i  ich vrastaniu do našej školy. Mamičky niektorých detí sa vyjadrili, že nedajú na NAŠU školu dopustiť!!! Dobre sa to počúva, no nechceme stáť na mieste, ale neustále chceme vylepšovať svoju činnosť. 

                  Pripravujeme opäť anonymnú anketu pre podnety a vyjadrenia sa rodičov k škole a škôlke.

                  Budeme si želať, aby ste boli úprimní, ale i aby ste mali zdravý a rozumný pohľad na veci, život v škole a v jej okolí.  Nechceli by sme Vás našou ústretovosťou  premaznať, ale radi prijmeme dobré rady, návrhy na vylepšenia, alebo ponúknutie vlastnej osobnej pomoci.

            • Krúžok Gazdinka

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Krúžok Gazdinka.

                   Tak, už sa nám rozbehli aj školské krúžky. Krúžok GAZDINKA sa bude venovať kreatívnej činnosti pre domácnosť, malým opravám a ručným prácam, mladým  gazdinkám a gazdom tak, aby sa nestratili pri pohostení, alebo v kuchyni. Pod dohľadom P. Detkovej- s asistenciou ďaľších dobrovoľníkov- budú naše deti skutočne obohacované a budú sa učiť budovať svojimi praktickými aktivitami príjemné a voňajúce rodinné krby-  hniezda lásky.

            • Nová rada školy

            • Dňa 4.10.2023 bolo ustanovujúce zasadnutie RADY školy, kde bol zvolený do funkcie predsedu Mgr. Andrej Masár a za podpredsedu Marek Szabo. Srdečne blahoželáme. Nové zloženie rady školy je v sekcii "Dokumenty, tlačivá, INFO" v zložke "RADA ŠKOLY".