• E-shop na produkty s našim LOGOM

            • Radostne Vám oznamujeme, že:

                 Na hlavnej stránke sa Vám po 6 sekundách - na ktorých je úvodný obrázok s prehliadkou našej školy - zobrazí ďalší, na ktorom je  e- shop s odkazom na jeho otvorenie. Po kliknití naň sa zobrazia výrobky a aj  spôsob, akým môžete postupovať, ak chcete nejaký konkrétny produkt.

               

              Alebo jednoducho - kliknite iba na tento odkaz pod textom:

            • Krajské kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín - aj s našou účasťou

            •      Dňa 22.4.2024 na krajskom kole súťaže Hviezdoslavov Kubín v Bzinciach pod Javorinou - rodisku Ľudmily Podjavorinskej -našej škole Amelinka Peťkovská v tvrdej konkurencii vybojovala prenádherné 3. miesto. Srdečne blahoželáme a prajeme mnoho ďalších úspechov.

                  Vďaka samozrejme patrí aj tým, bez ktorých by to nedokázala a stoja iba  skromne v tieni jej úspechu... Nech sú nám vzorom.

                   Za takýmto vynikajúcim umiestnením je samozrejme aj mnoho driny, bolesti z odriekania a úsilia, ktoré sa stalo sladkým a motivujúcim aj pre iné talenty, ktoré tu máme. Pevne veríme, že sa prebudia,  budú na sebe tvrdo pracovať a presadia sa..

            • Exkurzia knižnica Trenčín

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia knižnica Trenčín.

              Dňa 19. 4. 2024 sme sa vybrali na exkurziu do Knižnice Michala Rešetku v Trenčíne.

              Už pri vchodových dverách nás s úsmevom na tvári vítala milá teta knihovníčka.

              Z jej zaujímavého rozprávania sme sa dozvedeli o vzniku knižnice, o oddeleniach knižnice, o zaradení kníh, o možnosti požičať si nejakú knihu, i to, koľko kníh sa v tejto knižnici nachádza (viac než 40 000).

              V rozprávaní neobišla ani Mateja Hrebendu, na počesť ktorého bol mesiac marec vyhlásený ako Mesiac knihy. Dávala nám mnoho otázok, na ktoré sme vedeli odpovedať, za čo nás viackrát veľmi chválila, že: „Takú múdru skupinu som tu ešte nemala“.

              Nakoniec nás pustila do tajnej miestnosti, kde sme sa pohodlne usadili. Tu nám prečítala úryvok z jednej knihy, ktorá hovorí o potrebe starať sa o životné prostredie. Túto tému si pre nás pripravila preto, lebo pondelok – 22. 4. – bude Deň Zeme. Po diskusii o texte sme mali aktivitu spojenú s určovaním, za aký čas sa v prírode rozložia rozličné druhy odpadu a prečo sa odpad triedi.

              Za odborný výklad veľmi dobre pripravený i za príjemné prostredie a obohacujúce chvíle veľmi pekne ďakujeme. Bolo to pre nás povzbudením do ďalšieho obdobia ešte viac čítať, vzdelávať sa a starať sa o svoje životné prostredie.

            • Škola v prírode 2024

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Škola v prírode 2024.

                   Mimoriadne vydarená akcia, čo mala všetko. Výborné počasie, dobrú stravu, ubytovanie, prostredie, krásnu prírodu, bohatý a krásne naplnený program, výborných ľudí, ktorí ho viedli a v neposlednom rade spokojné, radostné a šťastné deti, z ktorých niektoré veru i plakali, keď odchádzali. Čo viac si môžeme želať?

                  Veľké ďakujeme.

            • Zápis do 1. ročníka ZŠ

            • Sú aktualizované informácie k zápisu na rok 2024/2025, elektronická prihláška je spustená, je tam aj odporúčaný postup, podmienky, aktuálne tlačivá sú k tiež dispozícii. Fungujú aj rezervácie termínu na konkrétny čas zápisu. Ak si neviete niečo nájsť, alebo Vám je niečo nejasné - buď zavolajte, alebo príďte. Radi sa Vám budeme venovať, prípadne to vypíšeme spoločne.

            • Veľkonočné sviatky

            • Pripomenutie udalosti v školskom kalendári.

                   Pre kresťanov sa blížia najväčšie sviatky roka. Počas nich sú VEĽKONOČNÉ PRÁZDNINY - od štvrtku 28.3. do utorka  2. 4. 2024  a naša škola bude zatvorená. Posledný deň vyučovania je streda 27.3.2024.  Po prázdninách nastúpime do školy opäť v stredu 3. 4. 2024. Prajeme všetkým hlboké a úprimné prežitie sviatkov, aby sme sa stali lepšími, ako sme boli včera.

            • Obvodné kolo 70. ročníka súťaže Hviezdoslavov Kubín

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album.

              Obvodné kolo 70. ročníka súťaže Hviezdoslavov Kubín v Trenčíne bolo pre našu školu mimoriadne úspešné.

                   Zúčastnili sa ho dvaja naši šikovní žiaci z tretieho ročníka. Jedným z nich bol Mareček Szabo, ktorý sa predstavil s prednesom poézie od Milana Rúfusa „O priveľkej repe“ a obsadil krásne piate miesto.

                  Ďalšou žiačkou bola Amelinka Peťkovská, ktorá s prózou od Jozefa Pavloviča „Ako hrášok vyhral súťaž", získala vo svojej kategórii 1. miesto a postup do okresného  kola, ktoré sa uskutoční 4. 4. 2024 v Melčiciach - Lieskovom.

                   Blahoželáme aj p. uč. PaedDr. Peťkovskej, ktorá deti takto kvalitne pripravila a zaslúži si od nás plné uznanie a úctivý obdiv.

                 Ešte raz srdečne blahoželáme a Amélii želáme veľa šťastia v ďalšom kole.

            • ŠJ- prihlasovanie a odhlasovanie - aktuality

            • ŽIACI ZÁKLADNEJ ŠKOLY

              Prihlásiť na stravu alebo odhlásiť žiaka je potrebné 24 hodín vopred, najneskôr však do 14.00 hod. deň vopred.

              DETI MATERSKEJ ŠKOLY

              Prihlásiť na stravu alebo odhlásiť dieťa je potrebné 24 hodín vopred, najneskôr však do 7.00 hod. daného dňa.

               

                Odhlásenie a prihlásenie  detí, žiakov a zamestnancov našej školy je možné - od jarných prázdnin - iba cez EDUPAGE.

              Telefonicky, sms správou sa môžu prihlasovať, alebo odhlasovať iba cudzí stravníci na tomto čísle:

              0951 843 001

              • V prvý deň choroby je možné neodhlásenú stravu odobrať zabalenú v jednorázovom obale (zabezpečuje školská jedáleň)  v čase od 11.00 do 13.00 hod. (Zabalenie obeda je potrebné nahlásiť vopred, najneskôr do 11:00h .)
              •  Za neodobratú alebo včas neodhlásenú stravu sa finančná ani vecná náhrada neposkytuje.
              • Dieťa (predškolák a školák ) keď nie je ani 1h v škole- nemá nárok na dotáciu na stravu a stravu musí uhradiť v plnej výške.
              •  Upozorňujeme rodičov, sledovať odhlasovanie a prihlasovanie stravy (dá sa to i vopred a i pri ospravedlnenke).

              Systém úhrady za odobratú stravu.

              Stravné sa bude platiť pozadu s tým, že úhrada stravného bude presne za odobraté obedy za predchádzajúci mesiac.

               Do 3 pracovných dní po ukončení mesiaca dostane rodič predpis platby cez edupage s vypočítanou sumou na platbu  za predchádzajúci mesiac, splatnosť je podľa predísanej platby- spravidla do 15. dňa v mesiaci.

              Problémy hláste riaditeľovi školy.

               

            • Príbeh hudby

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album 

              15.2.2024 sme sa ako jedna z 300 škôl na Slovensku zapojili do sledovania online prenosu koncertu priamo zo sídla Slovenskej filharmónie, z Reduty, s názvom Príbeh hudby. Počas koncertu sme online hlasovali a vybrali nového člena Slovenskej filharmónie. S radosťou môžeme konštatovať, že takmer všetci naši žiaci dokazali podľa sluchu vybrať z troch hráčov na husle toho, kto zahral najlepšie. Ďakujeme p. Gabrielovi Rovňákovi i všetkým, ktorí sa na prenose podieľali..

            • Divadlo v ODA Perinbaba

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Divadlo v ODA Perinbaba.

                   Dňa 31.1.2024 sme po polročnom vyhodnotení a rozdaní výpisov z klasifikácie - vyrazili do mesta Trenčín. Žiaci tu absolvovali prehliadku jeho historického centra /MOROVÝ STĹP, HRADNÁ ULICA, KATOV DOM, FARSKÝ KOSTOL, MESTSKÁ VEŽA, PIARISTICKÝ KOSTOL, SYNAGÓGA, SOCHA ŠTÚRA/. Nebola to iba "suchá" prehliadka, ale boli to príbehy odovzdané pútavým rozprávaním so zapojením emócií a fantázie. Deti tiež mali možnosť vidieť ďalšie súčasti mesta, ako napr. plaváreň, futbalový štadión...

                   Po prehliadke mesta ich čakala návšteva muzikálu PERINBABA. Nebolo to divadlo v známom prostredí školy, ale komplexný zážitok s úžasnou atmosférou, slávnostnejším oblečením, s množstvom divákov a rôznych efektov pri ktorých sme mali všetci "otvorené ústa".
              Predstavenie našim deťom veľmi páčilo a zamechalo v nich množstvo pekných spomienok. Veríme, že bolo peknou odmenou za ich polročnú prácu v škole.

            • Predbežný oznam o zápise do 1. ročníka základnej školy

            • Po dohode so zriaďovateľom Vám oznamujeme termín konania zápisu do 1. ročníka našej základnej školy.

              Zápis sa uskutoční 9. apríla 2024 (utorok) v čase od 13:00 do 16:00hod. v prvej triede našej základnej školy.

              Podrobnosti a bližšie informácie k zápisu oznámime koncom mesiaca marec.

            • Pytagoriáda školské kolo

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Pytagoriáda školské kolo.

                   Dňa 12.12.2024 sa konalo školské kolo PYTAGORIÁDY. Táto súťaž nie je iba o správnosti, ale aj o rýchlosti. Zúčastnilo sa jej 7 žiakov z tretieho ročníka, z ktorých boli úspešní 4 žiaci a z nich jeden postupuje na okresné kolo. Za 4. ročník sa PYTAGORIÁDY zúčastnilo 9 žiakov, z ktorých 6 bolo úspešných a dvaja z nich boli pozvaní do okresného kola.

                 Okresného kola by sa mali zúčastniť títo žiaci: Marek Szabo(3. ročník) Lukáš Bebjak a Matej Richtárech (4. ročník). Prajeme im veľa šťastia a úspešnosti v tejto súťaži.

            • Hviezdoslavov Kubín 2023_24

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hviezdoslavov Kubín 2023_24.

              HVIEZDOSLAVOV KUBÍN 2023/2024

              Poézia, krásne slová a príbehy zjemňujú ľudskú dušu, píšu do nej ozveny, kreslia údiv a mnohé otázniky. 

                 Dňa 10.1.2023 sa na škole konala súťaž v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. Táto súťaž učí deti vystupovať pred inými, ovládnuť stres, trému.  Učí ich byť i kultúrnym divákom, ale aj mnoho iných užitočných vecí.

                Nie každý bude básnik, ani kvalitný recitátor. Je ale potrebné povedať, že deti sa skutočne snažili a mnohé podali úctihodný výkon. Určite si odniesli skúsenosť, spomienky  a emócie, na ktoré sa nezabúda.

                 Súťažilo sa tradične v dvoch kategóriách, poézia, próza. Žiaci si mohli vybrať. Svoje recitačné schopnosti nám predviedli aj prváčikovia, a zároveň si mali možnosť vyskúšať, čo ich v budúcom školskom roku čaká.

              Umiestnenie žiakov:

                    

                        Poézia

              1.  Varhaníková Slávka / 4. ročník/
              2. Szabo Marek /3. ročník/
              3. Masárová Lucia /3. ročník/

                        Ježík Tomáš /2. ročník/

               

                        Próza

              1. Amélia Peťkovská  /3. ročník/
              2. Alexandra Kollárová /3. ročník/
              3. Bebjak Lukáš /4. ročník/

                        Fodreková Alžbeta /4. ročník/.

                

            • Opäť sa uchádzame o 2% z Vašich daní.

              • Kto môže- nech pomôže.

              • Ak máte priateľa i mimo školy, má čo darovať a bol by ochotný prispieť 2% z dane- budeme vďační aj za Vaše-naše deti. Vďaka sa vracia vždy nakoniec k darcovi.

              Akuáne tlačivá a info je v sekcii "Dokumenty, tlačivá, info 2%"

            • Učme deti mať súcit a srdce. Vráti sa to ako bumerang.

            • Vážení rodičia,

              ponúkame Vám zapojiť sa do dvoch projektov.

              Prvý z nich sa nazýva Hladom proti hladu.

              V čase, keď sa blížia Vianoce a my sme obklopení pohodlím a nadbytkom, je dôležité pamätať na tých, ktorí nemajú dostatok jedla. Týmto projektom organizátori vyzývajú ľudí po celom Slovensku (medzi nimi aj známe osobnosti), aby si vyskúšali jeden deň bez jedla. Vďaka tomu sa môžeme vžiť do skúsenosti detí, ktorú by nemalo zažívať žiadne dieťa na svete.

              Cieľom nie je nútiť deti nejesť, ale motivovať ich k odopreniu si niektorého jedla (sladkosti, chipsy,...) počas určitého časového obdobia (advent, Vianoce, vianočné prázdniny...). 

               Hlavným zámerom kampane je: 

              • Zvýšiť povedomie o probléme hladu vo svete 
              • Zapojiť žiakov cez ich osobnú skúsenosť 
              • Zbierať finančné prostriedky na podporu Mary's Meals, nasýtiť tak jedlom deti žijúce v chudobe a hladujúce v škole 

              Viac konkrétnych informácií nájdete na linku https://drive.google.com/drive/folders/1wiZxY1mIPIle_pRYW8n3Fumz3Qtzxabc?usp=drive_link  

              Druhý projekt, ktorý by sme spojili s prvým, je výzva darovať

              KRABIČKU LÁSKY (maximálne veľkosti topánkovej krabice) ako darček núdznym.

              Oba projekty sú dobrovoľné. Za zapojenie sa do nich vopred veľmi pekne ďakujeme.

            • Riaditeľské voľno

            • Vážení rodičia,

               

              oznamujem Vám, že v zmysle §150 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní ( školský zákon ) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v zmysle neskorších predpisov

               

              udeľujem

               

              všetkým žiakom a deťom Základnej školy s materskou školou, Veľká Hradná 299, 913 24 Veľká Hradná

               

              dňa 22.12.2023 ( v piatok ) riaditeľské voľno.

               

              Odôvodnenie:

               Riaditeľské voľno je udelené z organizačných dôvodov.