• Poďakovanie za ZÁPIS do 1. ročníka

            •      Ďakujeme Vám za Vašu dôveru pri zapísaní detí do našej školy. Vyjde nám to na samostatnú triedu, čo chceme dosiahnuť postupne vo všetkých ročníkoch. Môžeme učiť v kvalite, ktorou predbehneme aj opticky väčšie školy (inak „veľkosť“ školy nie je niekedy meraná správne), pretože máme na to lepšie podmienky. Môžeme uplatniť rodinné prostredie s individuálnym prístupom a s novým kvalitným a vysoko kvalifikovaným pedagógom so skúsenosťami, ktorý k nám príde v novom školskom roku. Ponúkneme i paletu bohatej mimoškolskej činnosti k rozvoju detí podľa ich záujmu, aby naša školy žila i po vyučovaní.

               

              Chceme sa zlepšovať a budeme sa zlepšovať! Budeme pracovať tvrdo a vytrvalo.  Záleží nám i na aktívnej spolupráci celej našej školskej obce- pre prospech novej nastupujúcej školskej generácie. Tí čo tu deti nezapísali- budú banovať. Iné školy nám uvidia iba chrbát :) .

            • Zápis detí do materskej školy

            • Elektronické prihlášky budú k dispozícii od 2.5.2022 v sekcii "Materská škola". Prihlášku vypíšte elektronicky a po vytlačení sa musí podpísať oboma rodičmi. Bližšie informácie dostanete priamo v MŠ.

              Kliknutím na odkaz pod textom zobrazíte informatívny plagát k zápisu:

            • Zisťovanie záujmu o folklórny súbor

            • Spúšťame folklórny krúžok, ktorý bude cvičiť v škole pravidelne vo štvrtok od 14:45 do 16:00h. Je to pre deti od 5 rokov po štvrtákov. Bude ho viesť p. Bočáková.

              Prihlasovanie:

              Nahláste záujem písomne cez žiacku knižku triednemu učiteľovi. Krúžok začína už vo štvrtok po VEĽKEJ NOCI ( 21.4.2021)

              sne srdc

            • Deň vody a učenie sa v prírode

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň vody a živé učenie.

              Deň vody 22.3.         /vychádzka 24.3./

              Dňa 22.3.2022 sme  s deťmi spolu diskutovali o význame a dôležitosti vody v ľudskom živote, o jej  šetrení, čistení a možnostiach ochrany z našej iniciatívy. Spoločne sme potom navštívili miestny vodojem a taktiež sme sa zamerali na pozorovanie zmien v jarnej prírode.

              Keďže pre náš život nie je dôležitá iba voda, ale celé životné prostredie v ktorom žijeme, prispeli sme svojou troškou do mlyna zbieraním odpadkov počas cesty k vodojemu a cesty od družstva po školu.

            • Knižnica, OcÚ, HASICI

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Knižnica, OcÚ, HASICI.

              Marec mesiac knihy, návšteva p. STAROSTU, OcÚ, hasičov

              Dňa 22.3.2022 sme navštívili miestnu knižnicu pri príležitosti „ Marca, mesiaca knihy“. Pani knihovníčka Ježíková porozprávala deťom o histórii knižnice, počte kníh v knižnici, o tom, ako sa majú žiaci v knižnici orientovať, podľa čoho môžeme usporiadať knihy . Taktiež poinformovala deti ako sa oni môžu stať členmi knižnice a ako požičiavanie  kníh prebieha.

              Ďalej sme navštívili požiarnu zbrojnicu, prezreli jej priestory a vybavenie.Deti si mohli vyskúšať sedenie v zásahovom vozidle. Poslednou zastávkou našej vychádzky bol OU, kde nás privítal pán starosta Ing Ježík Pavol a porozprával o význame OÚ a pracovnej náplni jednotlivých zamestnancov. Premietol deťom krátky film „Hradná z neba“.

            • Prírodovedná, eviro-eko prednáška

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Prírodovedná, eviro-eko prednáška.

              Naše deti sa oboznámili so zaujímavými. poznatkami z prírody a z fungovania jej systémov. Veľmi pozorne počúvali, aktívne sa zapájali a živo diskutovali. Boli pochválené i od výborných lektorov a rozšírili si svoj obzor a vzťah k životu a k ekosystémov v našom prírodnom prostredí.. Bolo to podnetné, obohacujúce, zaujímavé i pre samotných pedagógov. Veľmi vydarená akcia. Ďakujeme.

            • Oznámenie času a miesta konania zápisu

            • Zápis do 1. ročníka sa na našej škole uskutoční 5. apríla 2022 ( utorok) v čase od 15:30 h do 18:30 h  v prvej triede našej základnej školy. Ak by niekto nestihol zapísať svoje dieťa, nech si dohodne iný termín s p. riaditeľom.

              Bližšie info je v sekcii "Základná škola".

              Zápis do materskej školy bude v dňoch 10. a 11. mája 2022 (utorok a streda) v čase od 08:30 h do 12:00 h.

              Bližšie info je v sekcii "Materská škola škola".

              Podrobnosti budú včas zverejnené (najneskôr do 28.3.2022)

            • Oznam

            • Na základe súčasnej situácie a plánovania riaditeľ školy v spolupráci so zriaďovateľom rozhodol, že cez jarné prázdniny  (od 7. 3. 2022 do 11. 3. 2022 ) bude zatvorená okrem ZŠ aj materská škola a školská jedáleň. Ďakujeme za porozumenie.

            • Nové hygienicko-epidemiologické opatrenia od 25. 02. 2022

            • Ochorenie COVID-19 a hygienicko-epidemiologické opatrenia od 25. 02. 2022

              Ochorenie COVID-19 a hygienicko-epidemiologické opatrenia od 25. 02. 2022

               

              Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR zverejnilo dňa 25. 02. 2022 aktuálnu verziu Školského semaforu v školskom roku 2021/2022, podľa ktorej platia nasledovné zmeny:

              – V prípade pozitívneho výsledku AG samotestovania žiaka počas školského roka, žiak zostáva doma a rodič: a) kontaktuje detského lekára, ktorý mu stanoví ďalší postup, b) oznámi vedeniu školy, že žiak mal pozitívny výsledok AG samotestu. Do domácej izolácie ide iba žiak s pozitívnym výsledkom AG samotestu, jeho spolužiaci naďalej navštevujú školu, pokiaľ neprejavujú príznaky COVID-19.

              – Ak sa v škole vyskytne žiak alebo zamestnanec pozitívny na ochorenie COVID-19, žiaci a zamestnanci, ktorí s ním boli v úzkom kontakte, nejdú do karantény, pokiaľ neprejavujú príznaky ochorenia COVID-19. Títo žiaci a zamestnanci majú nasledujúcich 10 dní prekryté horné dýchacie cesty respirátorom FFP2.

              – Výnimku z karantény, v prípade úzkeho kontaktu žiaka alebo zamestnanca s osobou pozitívnou na ochorenie COVID-19 mimo školy, si môžu uplatniť: a) tí, ktorí prekonali ochorenie COVID-19 za posledných 180 dní na základe pozitívneho výsledku PCR testu, b) kompletne zaočkovaní alebo kompletne zaočkovaní a zároveň majú posilňovaciu (booster) dávku.

              – Rodič môže svojím rozhodnutím ospravedlniť žiaka školy na päť po sebe idúcich vyučovacích dní (MŠ 7 dní) (víkendy a sviatky sa nepočítajú) aj z dôvodu ochorenia. Pri absencii viac ako päť po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí predložiť „Potvrdenie od lekára“ od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý má vedomosť o prebiehajúcom ochorení. Potvrdenie od lekára môže byť škole alebo rodičovi zaslané mailom, pokiaľ lekár nevie potvrdenie zaslať mailom, môže lekár o ňom informovať školu telefonicky.

              Naďalej platia hygienicko-epidemiologické opatrenia založené na princípe R-O-R. A žiaci majú povinnosť nosiť rúška iba v spoločných priestoroch mimo svoju triedu. Bližšie informácie si môžete dohľadať https://www.minedu.sk/skolsky-semafor/

               

            • Karneval 2022

            • Dňa 22. a 23. februára 2022 sa uskutočnili v MŠ a ZŠ karneval. Radosť deťom patrí i keď učenie nie je iba o radosti, ale i o starosti a námahe. Naozaj vydarená akcia. 

              Ďakujeme rodičom za pochutiny pre zúčastnených, prípravu detí atď. .. a všetkým, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom zapojili do tejto krásy a radosti. Foto je vo fotoalbumoch.

            • Prechod tried našej základnej školy na dištančné vzdelávanie

            • Od utorka 8.2.2022 prechádzajú obe triedy základnej školy na dištančné vzdelávanie. Toto bude trvať predbežne do soboty 12.2.2022. Od pondelka, deti, ktoré nebudú mať príznaky v zmysle školského semaforu  môžu v pondelok nastúpiť na prezenčné vyučovanie.

              Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Trenčíne, Nemocničná 4, 911 01 Trenčín (ďalej len „RÚVZ Trenčín“) na základe Zápisnica o epidemiologickom vyšetrovaní Číslo: RUVZ/2022/00830-445 podľa § 12 ods. 2 písm. f) zákona č. 355/2007 Z. z. nariaďuje dodržiavať karanténne opatrenia do 12.02.2022.

              Materská škola ostáva v prevádzke. 

            • Darovanie 2 % daní

            • Vážení rodičia a priatelia školy,

              pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane!

              Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je Nadácia spoločne pre región. Táto nadácia nám poskytne všetky finančné prostriedky, ktoré  prostredníctvom nej darujete našej škole. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%! 

              Vami podpísané vyhlásenie a vašim zamestnávateľom podpísané a opečiatkované potvrdenie prosím odovzdajte do 15.4.2022 k nám do školy.

              Použite nové tlačivá  pre rok 2021  nájdete ich v sekcii "Tlačivá 2%" 

              Podnikatelia a PO  donesú kópiu odovzdaného daňového priznania do 15.4.2022

               

              Ako postupovať

               

              Ste zamestnanec a ročné zúčtovanie dane za Vás robí zamestnávateľ?

              • Do 15.2.2022 požiadajte zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania zaplatených preddavkov na daň
              • Požiadajte zamestnávateľa, aby Vám vystavil Potrvrdenie o zaplatení dane
              • Z tohto Potvrdenia si viete zistiť dátum zaplatenia dane a vypočítať 2% z Vašej zaplatenej dane - to je maximálna suma, ktorú môžete v prospech prijímateľa poukázať. Táto suma však musí byť minimálne 3 €.
              • Stiahnite si a vyplňte Vyhlásenie o poukázaní 2% dane
              • Údaje, ktoré potrebujete v tlačivách uviesť:

                   Obchodné meno alebo názov:

                   NADÁCIA SPOLOČNE PRE REGIÓN

                   Identifikačné číslo (IČO/SID):   37900706

              • Obe tieto tlačivá (Vyhlásenie spolu s Potvrdením), doručte do 15. apríla 2022 do našej školy.

               

              Podávate si daňové priznanie sami?

              • Riadne vyplňte daňové priznanie.
              • Vypočítajte si Vaše 2% z dane z príjmov fyzickej osoby – to je maximálna suma, ktorú nám môžete poukázať, minimálne však 3 Eura.
              • V daňovom priznaní pre fyzické osoby sú už uvedené kolónky na poukázanie 2% z dane v prospech 1 prijímateľa (typ A VIII. Oddiel priznania, typ B XII. Oddiel priznania). Údaje, ktoré potrebujete do daňového priznania uviesť:

                   Obchodné meno alebo názov:

                   NADÁCIA SPOLOČNE PRE REGIÓN

                    Identifikačné číslo (IČO/SID):    37900706

              • Riadne vyplnené daňové priznanie doručte v lehote, ktorú máte na podanie daňového priznania (zvyčajne do 31.3.2022) na daňový úrad podľa Vášho bydliska. Potom prosíme fotokópiu daňového priznania – prvú stranu a stranu kde je vyhlásenie o poukázaní 2 % dane odovzdajte k nám do školy kvôli evidencii.

              Postup pre právnické osoby

              • Riadne vyplňte daňové priznanie.
              • Vypočítajte si Vaše 1% z dane z príjmov právnickej osoby – to je maximálna suma, ktorú nám môžete poukázať. Môžete určiť jedného alebo viacerých prijímateľov s uvedením príslušných súm (každému však najmenej 8 Eur).
              • V daňovom priznaní pre právnické osoby sú už uvedené kolónky na poukázanie 1% z dane v prospech 3 prijímateľov (IV. časť priznania). Údaje, ktoré potrebujete do daňového priznania uviesť:

                   Obchodné meno alebo názov:

                   NADÁCIA SPOLOČNE PRE REGIÓN

                   Identifikačné číslo (IČO/SID):  37900706

              • Pokiaľ ste si vybrali viac ako troch prijímateľov, vložte do daňového priznania ďalší list papiera ako prílohu.
              • Riadne vyplnené daňové priznanie doručte v lehote, ktorú máte na podanie daňového priznania na Váš daňový úrad (zvyčajne podľa Vášho sídla) a v tomto termíne aj zaplaťte daň z príjmov. Následne prosíme fotokópiu daňového priznania – prvú stranu a stranu kde je vyhlásenie o poukázaní 2 % dane odovzdajte k nám do školy kvôli evidencii.
            • Hviezdoslavov Kubín 2021/2022

            • Dňa 21.1.2022 sa konalo školské kolo Hviezdoslavovho Kubína. 

              V kategórii POÉZIA sa na prvom mieste umiestnila druháčka Slávka Varhaníková, v kategórii PRÓZA zvíťazila prváčka Alexandra Kollárová. 

              Kompletné výsledky súťaže:

              Kategória POÉZIA:

              1.  Slávka Varhaníková

              2. Tamara Sokolíková (nie je na fotke)

              3. Michaela Talianová

              4. Denisa Kyselicová

              5. Marek Szabo

              6. Paulína Škultétyová

              Kategória PRÓZA:

              1. Alexandra Kollárová

              2. Adam Starosta

              3. neudelené

            • Zatvorenie materskej školy

            • Kvôli malému počtu detí sa MŠ od zajtra zatvára. Posledný deň fungovania materskej školy je pondelok 20.12.2021 a späť do materskej školy sa nastupuje v pondelok 10.01.2022.

            • Čas ADVENTU sa kráti

            • Čas adventu bol kedysi nielen časom zamyslenia nad svojím životom, ale hlavne aj časom ľudových tradícií , zvykov a mágie. 
              O niektorých sme si v tomto predvianočnom čase porozprávali a niektoré aj vyskúšali. Liatie olova, písanie lístočkov s menami, Lucia, symbol rozkvitnutej vetvičky, páračky peria, cesnak pod prahom alebo v maštali.

              Pozrite si fotoalbum čas ADVENTU sa kráti