• Výtvarná súťaž Vesmír očami detí

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Aj žiaci našej školy zaslali svoje práce do známej súťaže, ktorú každý rok organizuje Slovenská ústredná hvezdáreň Hurbanovo. Práce našich troch žiačok boli vystavené v Trenčíne, v Dome armády. Z prvákov vybrali Jasmínku Ježíkovú, z druhákov Amelinku Peťkovskú a z tretiakov Slávku Varhaníkovú. Tešíme sa spolu s nimi a ďakujeme p. učiteľke Silvinke Detkovej za prípravu 🙂.

          • Korčuliarsky kurz
            • Korčuliarsky kurz

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Korčuliarsky kurz.

                   Bolo to niečo neskutočne krásne a obohacujúce.

                  Deti boli nadšené aj zo svojho pokroku,  z vlastného pohybu a radosti, ktoré v týchto dňoch zažili. Srdečná vďaka všetkým, ktorí prisppeli pre žiariace očká našich detí. Stihli sme i vyučovanie i toto. To je to pravé- orechové.

            • Upresnenie k ZÁPISU prváčikov na našu školu

            • Zápis do prvej triedy

              s osobnou účasťou dieťaťa sa koná

              4. 4. 2023 t. j. v utorok od 13:00 do 15:30 h.

               

              Od 1. 4. 2023 bude spustená elektronická prihláška na našej stránke školy, ktorú vypíšete a osobne prinesiete povinnú prílohu k elektronickej prihláške  (sú pripravené v MŠ, aj na stránke), kde sú podpisy oboch rodičov. Ak by sa nepodarilo vypísať prílohy dopredu- budú pripravené aj priamo na zápise.

              Bolo by výborné, ak by ste sa rozhodli, že dieťa bude zastupovať iba jeden rodič a vypíšete aj k tomuto písomnú prílohu. Budeme mať menej administrácie. (Tiež je v MŠ-obaja rodičia ju musia podpísať).

              Prineste si občianske preukazy, kópie rodných listov a 30,-euro, prípadne- ak to považujete za potrebné aj iné doklady, ktoré sa týkajú zápisu. (Viď informácie k zápisu na stránke školy.)

              Na stránke si je možné zároveň zarezervovať termín zápisu, aby ste nemuseli zbytočne čakať.

              Kto by mal s týmto uvedeným akýkoľvek problém alebo otázku- nech kontaktuje kedykoľvek riaditeľa školy- buď telefonicky 032/6487427 , alebo osobne. (Ak niečo nebudete vedieť- radi pomôžeme.)

                                   Tešíme sa na Vás

               

              Ing. Milan Moravčík

                                                                                                                                                                    riaditeľ školy

              Začiatok je dôležitý!!!!!!

            • Termín zápisu do 1. ročníka našej školy

            • Zápis sa bude konať 4.4.2023 (utorok) v čase od 13:00 do 15:30 v budove našej školy. Najneskôr od 1.4.2023 bude spustená aj elektronická prihláška, ktorú môžete vypísať priamo na našej stránke (ak by mal rodič dáky problém- vypíše sa i priamo na mieste- za asistencie učiteľa).  Na stránke si môžete rezervovať presný čas, kedy sa s dieťaťom dostavíte, aby ste netrácali čas čakaním. Priniesiete si rodný list dieťaťa, zápisné (výšku ešte upresníme ) a tlačivá:

              príloha č. 3 _ Povinná príloha k elektronickej prihláške (podpísaná oboma rodičmi). Odkaz na uvedenú prílohu je tu:

              https://www.minedu.sk/data/att/25831.docx

              príloha č. 2 _ Písomné vyhlásenie oboch zákonných zástupcov o tom, že podpisovať všetky podania týkajúce sa výchovy a vzdelávania nášho dieťaťa, o ktorých sa rozhoduje v správnom konaní bude jeden dohodnutý zákonný zástupca (tiež podpísaná oboma rodičmi). Odkaz na uvedenú prílohu je tu:

              https://www.minedu.sk/data/att/25832.docx

              Bližšie info na našej stránke v sekcii "základná škola" _"zápis"

              Tešíme sa na nových žiakov.

               

              Pozn.: Zápis do materskej školy bude (predbežne) 16.05.2023

            • Školský karneval 2022_23

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Školský karneval 2022_23.

              Skvelá nálada, skvelé deti, skvelé pohostenie.. Všetko ako má byť. I touto formou- veľké ďakujeme- rodičom za veľkorysosť, skvelú prípravu masiek, a vďačnosť bohatého pohostenia i za kávu pre nás. 

              Poďakovanie patrí aj všetkým zamestnancom pri príprave a realizácii tohto skvelého dňa. 

            • HK obvodné kolo v Trenčíne

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album HK obvodné kolo v Trenčíne .

                   Tri žiačky našej školy nás dňa 13. 2. 2023 reprezentovali na obvodnom kole súťaže v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín, ktorý sa konal už 69. krát. Súťaž prebiehala v nádherných priestoroch Galérie Miloša Alexandra Bazovského.

                  Žiaci boli rozdelení do dvoch miestností podľa druhu prednesu so samostatnými komisiami. Celková úroveň prednesu bola priemerná. Alexandra Kollárová, Amélia Peťkovská i Ariana Peťkvská sa výborne popasovali s trémou a podali svoj najlepší osobný výkon.

              V kategórii PRÓZA sa podarilo Amélii Peťkovskej obsadiť tretie miesto.

                   Aj keď boli sme z rozhodnutia poroty trošku sklamaní, sme povzbudení radami a veríme, že v budúcich ročníkoch sa žiaci našej školy predstavia v plnej paráde a oslnia porotu svojimi výkonmi.

            • Hviezdoslavov Kubín 2022/23

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hviezdoslavov Kubín 2022/23.

              Školské kolo 69. ročníka recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín sa na našej škole konalo 30. 1. 2023.

              Do súťaže sa zapojili všetci žiaci. Obzvlášť chválime žiakov prvého ročníka, pre ktorých je súťaž dobrovoľná, ale napriek tomu sa zapojili a odvážne zarecitovali svoje naučené prednesy. Z mnohých budú dobrí recitátori.

              Celková úroveň prednesu je priemerná, aj keď mnohí majú dar recitovať – prednášať. Najzákladnejším elementom pre prácu s textom je vedieť text bezpečne naspamäť. Až na tom sa dá stavať a pracovať ďalej.

              Pre budúce ročníky súťaže odporúčame už teraz začať hľadať text, pomaly sa ho učiť naspamäť, aby sa žiak s textom stotožnil, pochopil jeho pointu, mohol lepšie pracovať s hlasom a uspieť.

              Našim víťazom blahoželáme a v obvodnom kole im želáme veľa šťastia pri reprezentácii našej školy.

            • Oznam k jarným a veľkonočným prázdninám

            • Počas jarných a veľkonočných prázdnin bude celá škola- kvôli šetreniu energií a čerpania dovolenky zamestnancov- zatvorená. V čase letných prázdnin bude škôlka fungovať aj v júli 3 týždne t.j do 21.7.2023  (vrátane).

            • Kto môže- nech pomôže.

            • Ak máte priateľa i mimo školy, má čo darovať a bol by ochotný prispieť 2% z dane- budeme vďační aj za Vaše-naše deti. Vďaka sa vracia vždy nakoniec k darcovi.

            • Korčuliarsky kurz

            •      Oznamujeme s radosťou rodičom, že nakoniec sa korčuliarsky kurz uskutoční v termíne 27. až 31. marca 2023. Veľmi sa tešíme že deti si zdokonalia svoje schopnosti a dispozície. Bližšie podrobnosti dostanete budúci týždeň od triednych učiteľov, či už cez komunikačné prostriedky, alebo pri RZ.

            • Šaliansky MAŤKO 2022

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Šaliansky MAŤKO 2022.

              Dňa 20.12. 2022 na našej škole prebehla súťaž v prednese povestí ŠALIANSKY MAŤKO. Deti sa veľmi pekne zhostili svojej úlohy a naozaj bolo z čoho vyberať.  Našli sa aj takí, čo sa nepripravili, takže úloha im zostáva na január. Súťažili v dvoch kategóriách: 2. ročník a 3.a 4. ročník.

              Umiestnenie žiakov bolo nasledovné:

              2. ročník:

                1. Saška Kollárová

              2. Amélia Peťkovská

              3. Miška Talianová

              3. ročník:

              1. Lukáš Bebjak

              2. Slávka Varhaníková

              3. Anetka Varhaníková

              3. Arianka Peťkovská

              Ceny poroty: Konta Martin, Starosta Adam

            • Vianočné prázdniny

            • Od 23.12.2022 do 7.1.2023 sú vianočné prázdniny a celá škola- vrátane škôlky- bude zatvorená. Posledný vyučovací deň v starom roku 2022 je štvrtok 22.12.2022 a prvý deň nástupu v novom školskom roku je pondelok 9.1.2023 .

              Sme radi, že sa nám podarilo udržať prevádzku školy v tomto období chorobnosti, ale i tak bude potrebné deti poriadne doliečiť. Všetkým prajeme radostné načerpanie veľa  lásky z BOŽEJ STUDNICE- ako paliva do svojej rakety, aby sme sa dokázali dostať zdarne do cieľa a mali čo rozdávať po celý rok 2023. 

            • Pečenie vianočných oblátok

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Pečenie vianočných oblátok.


              Pani vychovávateľka Silvia preiniesla do ŠKD piecku na oplátky a podelila sa s radosťou, ktorú pociťuje  pri tejto činnosti. Zaujalo to i p. riaditeľa. V ŠKD mali deti príležitosť vyskúšať si pečenie oblátok, samozrejme s pomocou pána vychovávateľa. Táto činnosť deti zaujala, boli natešené a zvedavé, ako vlastne taká oblátka vznikne. Každý kto mal záujem, si to vyskúšal a aj svoj "výtvor" hneď ochutnal.