• Deň vody a učenie sa v prírode

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň vody a živé učenie.

              Deň vody 22.3.         /vychádzka 24.3./

              Dňa 22.3.2022 sme  s deťmi spolu diskutovali o význame a dôležitosti vody v ľudskom živote, o jej  šetrení, čistení a možnostiach ochrany z našej iniciatívy. Spoločne sme potom navštívili miestny vodojem a taktiež sme sa zamerali na pozorovanie zmien v jarnej prírode.

              Keďže pre náš život nie je dôležitá iba voda, ale celé životné prostredie v ktorom žijeme, prispeli sme svojou troškou do mlyna zbieraním odpadkov počas cesty k vodojemu a cesty od družstva po školu.

            • Knižnica, OcÚ, HASICI

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Knižnica, OcÚ, HASICI.

              Marec mesiac knihy, návšteva p. STAROSTU, OcÚ, hasičov

              Dňa 22.3.2022 sme navštívili miestnu knižnicu pri príležitosti „ Marca, mesiaca knihy“. Pani knihovníčka Ježíková porozprávala deťom o histórii knižnice, počte kníh v knižnici, o tom, ako sa majú žiaci v knižnici orientovať, podľa čoho môžeme usporiadať knihy . Taktiež poinformovala deti ako sa oni môžu stať členmi knižnice a ako požičiavanie  kníh prebieha.

              Ďalej sme navštívili požiarnu zbrojnicu, prezreli jej priestory a vybavenie.Deti si mohli vyskúšať sedenie v zásahovom vozidle. Poslednou zastávkou našej vychádzky bol OU, kde nás privítal pán starosta Ing Ježík Pavol a porozprával o význame OÚ a pracovnej náplni jednotlivých zamestnancov. Premietol deťom krátky film „Hradná z neba“.

            • Prírodovedná, eviro-eko prednáška

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Prírodovedná, eviro-eko prednáška.

              Naše deti sa oboznámili so zaujímavými. poznatkami z prírody a z fungovania jej systémov. Veľmi pozorne počúvali, aktívne sa zapájali a živo diskutovali. Boli pochválené i od výborných lektorov a rozšírili si svoj obzor a vzťah k životu a k ekosystémov v našom prírodnom prostredí.. Bolo to podnetné, obohacujúce, zaujímavé i pre samotných pedagógov. Veľmi vydarená akcia. Ďakujeme.

            • Oznámenie času a miesta konania zápisu

            • Zápis do 1. ročníka sa na našej škole uskutoční 5. apríla 2022 ( utorok) v čase od 15:30 h do 18:30 h  v prvej triede našej základnej školy. Ak by niekto nestihol zapísať svoje dieťa, nech si dohodne iný termín s p. riaditeľom.

              Bližšie info je v sekcii "Základná škola".

              Zápis do materskej školy bude v dňoch 10. a 11. mája 2022 (utorok a streda) v čase od 08:30 h do 12:00 h.

              Bližšie info je v sekcii "Materská škola škola".

              Podrobnosti budú včas zverejnené (najneskôr do 28.3.2022)

            • Oznam

            • Na základe súčasnej situácie a plánovania riaditeľ školy v spolupráci so zriaďovateľom rozhodol, že cez jarné prázdniny  (od 7. 3. 2022 do 11. 3. 2022 ) bude zatvorená okrem ZŠ aj materská škola a školská jedáleň. Ďakujeme za porozumenie.

            • Nové hygienicko-epidemiologické opatrenia od 25. 02. 2022

            • Ochorenie COVID-19 a hygienicko-epidemiologické opatrenia od 25. 02. 2022

              Ochorenie COVID-19 a hygienicko-epidemiologické opatrenia od 25. 02. 2022

               

              Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR zverejnilo dňa 25. 02. 2022 aktuálnu verziu Školského semaforu v školskom roku 2021/2022, podľa ktorej platia nasledovné zmeny:

              – V prípade pozitívneho výsledku AG samotestovania žiaka počas školského roka, žiak zostáva doma a rodič: a) kontaktuje detského lekára, ktorý mu stanoví ďalší postup, b) oznámi vedeniu školy, že žiak mal pozitívny výsledok AG samotestu. Do domácej izolácie ide iba žiak s pozitívnym výsledkom AG samotestu, jeho spolužiaci naďalej navštevujú školu, pokiaľ neprejavujú príznaky COVID-19.

              – Ak sa v škole vyskytne žiak alebo zamestnanec pozitívny na ochorenie COVID-19, žiaci a zamestnanci, ktorí s ním boli v úzkom kontakte, nejdú do karantény, pokiaľ neprejavujú príznaky ochorenia COVID-19. Títo žiaci a zamestnanci majú nasledujúcich 10 dní prekryté horné dýchacie cesty respirátorom FFP2.

              – Výnimku z karantény, v prípade úzkeho kontaktu žiaka alebo zamestnanca s osobou pozitívnou na ochorenie COVID-19 mimo školy, si môžu uplatniť: a) tí, ktorí prekonali ochorenie COVID-19 za posledných 180 dní na základe pozitívneho výsledku PCR testu, b) kompletne zaočkovaní alebo kompletne zaočkovaní a zároveň majú posilňovaciu (booster) dávku.

              – Rodič môže svojím rozhodnutím ospravedlniť žiaka školy na päť po sebe idúcich vyučovacích dní (MŠ 7 dní) (víkendy a sviatky sa nepočítajú) aj z dôvodu ochorenia. Pri absencii viac ako päť po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí predložiť „Potvrdenie od lekára“ od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý má vedomosť o prebiehajúcom ochorení. Potvrdenie od lekára môže byť škole alebo rodičovi zaslané mailom, pokiaľ lekár nevie potvrdenie zaslať mailom, môže lekár o ňom informovať školu telefonicky.

              Naďalej platia hygienicko-epidemiologické opatrenia založené na princípe R-O-R. A žiaci majú povinnosť nosiť rúška iba v spoločných priestoroch mimo svoju triedu. Bližšie informácie si môžete dohľadať https://www.minedu.sk/skolsky-semafor/