• Školský karneval 2022_23

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Školský karneval 2022_23.

              Skvelá nálada, skvelé deti, skvelé pohostenie.. Všetko ako má byť. I touto formou- veľké ďakujeme- rodičom za veľkorysosť, skvelú prípravu masiek, a vďačnosť bohatého pohostenia i za kávu pre nás. 

              Poďakovanie patrí aj všetkým zamestnancom pri príprave a realizácii tohto skvelého dňa. 

            • HK obvodné kolo v Trenčíne

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album HK obvodné kolo v Trenčíne .

                   Tri žiačky našej školy nás dňa 13. 2. 2023 reprezentovali na obvodnom kole súťaže v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín, ktorý sa konal už 69. krát. Súťaž prebiehala v nádherných priestoroch Galérie Miloša Alexandra Bazovského.

                  Žiaci boli rozdelení do dvoch miestností podľa druhu prednesu so samostatnými komisiami. Celková úroveň prednesu bola priemerná. Alexandra Kollárová, Amélia Peťkovská i Ariana Peťkvská sa výborne popasovali s trémou a podali svoj najlepší osobný výkon.

              V kategórii PRÓZA sa podarilo Amélii Peťkovskej obsadiť tretie miesto.

                   Aj keď boli sme z rozhodnutia poroty trošku sklamaní, sme povzbudení radami a veríme, že v budúcich ročníkoch sa žiaci našej školy predstavia v plnej paráde a oslnia porotu svojimi výkonmi.

            • Hviezdoslavov Kubín 2022/23

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hviezdoslavov Kubín 2022/23.

              Školské kolo 69. ročníka recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín sa na našej škole konalo 30. 1. 2023.

              Do súťaže sa zapojili všetci žiaci. Obzvlášť chválime žiakov prvého ročníka, pre ktorých je súťaž dobrovoľná, ale napriek tomu sa zapojili a odvážne zarecitovali svoje naučené prednesy. Z mnohých budú dobrí recitátori.

              Celková úroveň prednesu je priemerná, aj keď mnohí majú dar recitovať – prednášať. Najzákladnejším elementom pre prácu s textom je vedieť text bezpečne naspamäť. Až na tom sa dá stavať a pracovať ďalej.

              Pre budúce ročníky súťaže odporúčame už teraz začať hľadať text, pomaly sa ho učiť naspamäť, aby sa žiak s textom stotožnil, pochopil jeho pointu, mohol lepšie pracovať s hlasom a uspieť.

              Našim víťazom blahoželáme a v obvodnom kole im želáme veľa šťastia pri reprezentácii našej školy.